Program for 2015

Åpningstider:

Publikumstilbud i forbindelse med superweekend: lørdager 12- 16.

Ellers tilpasses åpningstidene etter aktivitetstilbudet. Åpent etter avtale.

Ordinær inngangsbillett om ikke annet blir annonsert.

Holmestrand i industriens tegn

Februar:

Lørdag 7. februar kl. 13:

«Industribyen skapes». Foredrag v/ historiker Per Øivind Klingan med påfølgende filmvisning: Norge (og Holmestrand) slår gnister, del 1.

Mars:

Lørdag 14.mars kl. 11-13:

Familieaktivitet. Metallverksted for store og små. Vi hilser vårens inntog velkommen med blomster i aluminium. kl. 13.15: «Tidlig næringsvirksomhet i Botne og Hillestad.» Foredrag v/ Knut Svebakk-Johannsen, Botne Historielag med påfølgende filmvisning: Norge (og Holmestrand) slår gnister, del 2.

April:

Lørdag 11. april kl.13:

«A/S Sveiseverket – grunnlaget for Holmestrands aluminiumeventyr» v/ Fred Olav Guldager, Botne Historielag med påfølgende filmvisning: Norge (og Holmestrand) slår gnister, del 3.

Mai:

Lørdag 9. mai kl. 12:

Lysbildeforedrag og påfølgende byvandring v/ Tom Amundsen, Holmestrand museum, og Holmestrand Fotoklubb.

Juni:

Se program for kulturfestivalen nederst på siden

August:

Lørdag 15. august kl. 13:

«Vestfoldbanens betydning for Holmestrand» Foredrag v/jernbaneentusiast Tor Wisting med påfølgende filmvisning: Norsk jernbanehistorie: Nytt land under svillene

September:

Lørdag 19. september kl. 12:

Lysbildeforedrag og påfølgende byvandring v Tom Amundsen, Holmestrand museum, og Holmestrand Fotoklubb.

Oktober:

Lørdag 24 kl. 13:

Filmvisning: Norge (og Holmestrand) slår gnister, del 4

November:

Lørdag 28.november kl. 13:

Filmvisning: Tønsberg-Eidsfos-banen og Holmestrand-Vittingfossbanen.

Desember:

Lørdag 12. desember kl. 13-15:

Familieaktivitet: Metallverksted for store og små. Vi lager julepynt

Tilbud til barn og unge i vinterferien uke 8.

Museet er åpent fra 12-15.

Mandag 16. februar kl. 12: Oppgaveleker: «Made in Holmestrand» Barnefilm kl. 13: «Thomas og vennene hans – Eventyr på sporet»

Onsdag 17. februar kl. 12- 14: Metallverksted for store og små

Fredag 19. februar kl. 12: Oppgaveleker: «Made in Holmestrand» Barnefilm kl. 13: «Tøfferud – Tøff, tut og kjør»

Publikumstilbud i forbindelse med kulturfestivalen torsdag 11– søndag 21. juni

Åpent alle dager under Holmestrand kulturfestival fra kl. 12 – 16, bortsett fra mandag. Utvidete åpningstider i forbindelse med arrangement.

Torsdag 11. juni kl. 14: Markering av 100-års-jubileet til Norsk Aluminium Company i Høyanger, moderbedriften til Nordisk i Holmestrand v/ dir. Morten Halleraker.  I dag inngår virksomhetene i Norsk Hydro.

Fredag 12. juni kl. 13: Film: NACO i Høyanger og Nordisk i Holmestrand. Produksjonen i Holmestrand 1947.

Lørdag 13. juni kl. 12: Lysbildeforedrag med påfølgende byvandring v/ Tom Amundsen, Holmestrand museum, og Holmestrand Fotoklubb.

Søndag 14. juni kl. 13: Bli kjent med «Made in Holmestrand». Museumsløype for store og små

Tirsdag 16. juni kl. 18: Foredrag v/ Kasper Søyland om aluminiumindustrien i Holmestrand og dens rolle i forhold til kunnskapsutvikling og innovasjon i et nasjonalt perspektiv.

Onsdag 17. juni kl. 18: «Sveiseverket – grunnlaget for byen aluminiumeventyr» foredrag v/ Fred Olav Guldager, Botne Historielag

Torsdag 18. juni kl. 13: Foredrag om dagens produksjon og påfølgende omvisning i Hydro Aluminium Holmestrand v/ dir. Morten Halleraker.

Lørdag 20. juni kl. 10 -12: Metallverksted for store og små i forkant av sjørøvertoget.

Søndag 21. juni kl. 13: Filmvisning: Norsk Hydro og aluminiumindustrien i dag.

Se http://holmestrandkulturfestival.blogspot.no/ for fullstendig program for hele byen.

Programmet for 2015 er klart, men vi tar forbehold om endringer.

Følg med på vår hjemmeside eller på Facebook for oppdateringer.

Forrige artikkelNye motiver tilgjengelig som plakat og postkort Neste artikkelForedrag 11. april