Program for Aluminiummuseet under Holmestrand kulturfestival 2015

Publikumstilbud i forbindelse med kulturfestivalen torsdag 11– søndag 21. juni

Åpent alle dager under Holmestrand kulturfestival fra kl. 12 – 16, bortsett fra mandag. Utvidete åpningstider i forbindelse med arrangement.

Torsdag 11. juni kl. 14 Markering av 100-års-jubileet til Norsk Aluminium Company i Høyanger, moderbedriften til Nordisk i Holmestrand v/ dir. Morten Halleraker.  I dag inngår virksomhetene i Norsk Hydro.

Fredag 12. juni kl. 13: Film: NACO i Høyanger og Nordisk i Holmestrand. Produksjonen i Holmestrand 1947.

Lørdag 13. juni kl. 12: Lysbildeforedrag med påfølgende byvandring v/ Tom Amundsen, Holmestrand museum, og Holmestrand Fotoklubb.

Søndag 14. juni kl. 13: Bli kjent med «Made in Holmestrand». Museumsløype for store og små

Tirsdag 16. juni kl. 18: Foredrag v/ Kasper Søyland om aluminiumindustrien i Holmestrand og dens rolle i forhold til kunnskapsutvikling og innovasjon i et nasjonalt perspektiv.

Onsdag 17. juni kl. 18: «Sveiseverket – grunnlaget for byen aluminiumeventyr» foredrag v/ Fred Olav Guldager, Botne Historielag

Torsdag 18. juni kl. 13: Foredrag om dagens produksjon og påfølgende omvisning i Hydro Aluminium Holmestrand v/ dir. Morten Halleraker.

Lørdag 20. juni kl. 10 -12: Metallverksted for store og små i forkant av sjørøvertoget.

Søndag 21. juni kl. 13: Filmvisning: Norsk Hydro og aluminiumindustrien i dag.

Se http://holmestrandkulturfestival.blogspot.no/ for fullstendig program for hele byen.

Forrige artikkelLysbildeforedrag og byvandring Neste artikkelHolmestrand før og nå